Bestuur

Het Tindalbestuur: verschillende kwaliteiten, maar één ding hebben zij gemeen: de liefde voor kamermuziek. Verder bestaat het bestuur van onze Tindalstichting uit mensen die nogal van elkaar verschillen in werkzaamheden en achtergrond. Samen vormen zij een veelzijdig team van vrijwilligers dat veel inspiratie haalt uit de bruisende concertserie.

  • Hans Roelofsen, voorzitter en artistiek leider
  • Karel Mulder, secretaris
  • Erik Kracht, penningmeester
  • Egbert Mulder, sponsorzaken
  • Jan Bouman, lid
  • Michiel Korthals, lid

Hans Roelofsen,
voorzitter en artistiek leider

Hans is een man met een passie voor schoonheid. Talent, durf en doorzettingsvermogen waren de onmisbare eigenschappen om zijn dromen waar te maken. Hij verwierf als
eerste de Nederlandse Muziekprijs in 1981, werd solobassist in een symfonieorkest en wereldwijd bekend als pionier en docent van de bas. Liefde op ’t eerste gezicht : zijn zingende eega, Reina Boelens en in 1986 de Tindalvilla.

Karel Mulder, secretaris

Karel studeerde bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij begon zijn loopbaan bij het Utrechts Symfonie Orkest (1973-1984) waar hij medeverantwoordelijk was voor het artistiek en zakelijk beleid. Voorts doceerde hij bedrijfseconomie en marketing bij de opleiding Cultuur en Beleid bij de Hogeschool Holland. In de jaren 1999 – 2007 was hij in Hongarije en Rusland eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling van een postdoctoraal curriculum Kunstmanagement, gericht op het cultureel ondernemerschap.

Erik Kracht, penningmeester

Erik is werkzaam als Fiscalist en is mede-eigenaar van het accountantskantoor TaxAccountancy in Hilversum. Vanuit deze positie, en met een voorliefde voor piano, verzorgt hij de administratie, stelt de jaarrekening op en bewaakt de regels omtrent ANBI van de Tindalstichting. 

Egbert Mulder, bestuurslid

Egbert is CEO van de Golf Management Group, onder meer exploitant van Golfbaan Naarderbos. Hij vindt concerten in de Tindalvilla uniek vanwege de bijzondere lokatie en wil graag meewerken om de stichting crisisproof te maken. Helpt dus graag mee bij het zoeken naar nieuwe Sponsors en Vrienden van de Tindalstichting.

Jan Bouman, bestuurslid

Jan Bouman was 28 jaar verbonden aan het Nederlands Philharmonisch orkest als hoornist en hoofdvakdocent hoorn aan het conservatorium.Naast zijn muzikale loopbaan was hij ook actief in de organisatie van de orkesten en o.a. betrokken bij de totstandkoming van de eerste CAO van de Nederlandse Orkesten.Bij het NedPho was jarenlang voorzitter van de ondernemingsraad. Kamermuziek heeft altijd zijn grote interesse gehad en hij vindt het een hele eer ook een bijdrage te kunnen leveren aan de organisatie en de concerten van de Tindal Stichting

Michiel Korthals, bestuurslid

Michiel is em hoogleraar Toegepaste Filosofie, Wageningen Universiteit. Hij ziet de Tindal Stichting als een unieke plaats voor hele goede muziek in een mooie ruimte, die voor kamermuziek gemaakt en daarom ideaal is. In zijn dagelijks leven houdt hij zich verder bezig met filosofie van natuur, voeding, dieren en milieu. Smaak en muziek maken een goede maaltijd nog beter, denkt hij.