21 december ~ Frommermann Kerstprogramma

20:30 – 22:30 Majellakapel (NBP gebouw)

Frommermann (foto Merlijn Doomernik) is Jan-Willem Schaafsma tenor ~ Erik Slik & Fabian Egli bariton ~ Jan Willem Baljet & Marc Pantus bas ~ Paul van Utrecht gitaar ~ David Bollen piano

Zeven muzikale mannen die een keuze maken uit acht eeuwen kerstmuziek. Nu eens met de blik ten hemel, dan weer beide voeten stevig verankerd in de sneeuw.

Dit jaar brengt Frommermann het winterse familiefeest terug tot de essentie en laat de muziek weer zo welluidend mogelijk voor zichzelf spreken. De dagen gaan weer lengen en de morgenster gloort. Engelen zingen; de geboorte van het kerstkind wordt gevierd.

Het vocaal ensemble Frommermann is ontstaan tijdens het Grachtenfestival 2005, toen een groep zangers een hommage bracht aan de ‘Comedian Harmonists’, het legendarische Berlijnse ‘close harmony’ ensemble dat in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw een wereldwijde bliksemcarrière maakte. Het eenmalige Amsterdamse optreden bleek zo’n succes dat de groep besloot om door te gaan. Ze kozen voor hun ensemble de naam van Harry Frommermann, de zanger/arrangeur die in 1928 de ‘Comedian Harmonists’ oprichtte. De heren, allen klassiek geschoolde zangers met grote ervaring in het liederen- en oratorium genre, hebben sinds 2005 een breed repertoire opgebouwd, waarbij humor is een essentieel onderdeel is van hun shows.

Kaarten kopen