16 november ~ Niek Baar en Benjamin Kim

20:30 – 22:30 Tindalvilla

Niek Baar (foto, door NOCANDY) viool (Winnaar Nationaal Vioolconcours 2018) Benjamin Kim piano (Winnaar ARD concours München 2006)

Programma
Mozart Sonate in e klein KV 304 – Beethoven Sonate nr. 10 in G gr.t op. 96 – Schubert Fantasie in C gr.t. D934 – Grieg Sonate nr. 2 in G groot.

Niek Baar (1991) behaalde in 2012 zijn bachelor cum laude aan het Haags conservatorium. Als 3e prijswinnaar tijdens het Bach vioolconcours in Leipzig 2014 speelde Niek in de Grote Zaal van het Gewandhaus in Leipzig live uitgezonden op de Duitse ARD Radio. In  2016 haalde hij een cum laude zijn master aan het “Hanns Eisler” conservatorium in Berlijn. Daarna volgde hij privé lessen o.a. bij Leonidas Kavakos, Hagai Shaham en Ivry Gitlis. In zijn thuisland won Niek verschillende prijzen, o.a. in 2015 de  prijs voor jonge getalenteerde strijkers ter waarde van 15.000 euro. Niek was winnaar van de Internationale Solo Bach-competitie in Londen in 2016, in 2017 winnaar van de ‘Manfred Grommek Förderpreis’ op het Kronberg Music Festival in Duitsland en in 2018 eerste prijswinnaar Oscar Back Nationale Vioolconcours. Hij was gast o.a. van het Delft Chamber Music Festival, het Gergiev Festival het Bach-festival Dordrecht. Als solist speelde Niek met o.a. het Noord-Nederlands- het Gelders-, het Rotterdams Philharmonisch-, het Residentie- en het Radio Filharmonisch Orkest, de Berliner Camerata en Pauliner Kammerorchester Leipzig. In 2019 weer met het Rotterdam Philharmonisch, deze keer in het  Concertgebouw Amsterdam.  Niek bespeelt een zeldzame viool gemaakt door Carlo Bergonzi Cremona, Italië 1729, hem in bruikleen gegeven door de Greidanus Stichting in Amsterdam.


Benjamin “Ben” Kim (Oregon 1983) kreeg vanaf vijfjarige leeftijd pianoles van de beroemde Dorothy Fahlman in Oregon.  Op achtjarige leeftijd gaf hij zijn eerste openbare solorecital en zijn orkestrale debuut volgde op twaalfjarige leeftijd en was hij te horen op National Public Radio. In 2004 voltooide hij een versnelde Bachelor of Music-opleiding aan het Peabody Conservatory als student van Leon Fleisher. Hij studeerde aan de Leipzig Sommer Akademie en vervolgde zijn studie bij Leon Fletcher en Yong Hi Moon als kandidaat voor het Artist Diploma. Hij ging vervolgens naar de Universität der Künste Berlin en werd geselecteerd voor de Internationale Piano Academie aan het Comomeer in Italië. In september 2006 won hij de eerste prijs tijdens de 55e ARD International Competition in München. 

Beluister Niek en Kim
Live bij De Klassieken
Niek Baar J.S.Bach | Violin Solo Sonata No.1 BWV 1001 | Adagio & Fuga 
Ben Kim, Piano | Niek Baar, ViolinR.Schumann | Violin Sonata No.2 | III. Leise, einfach |
Niek Baar | Jules v.Hessen & Gelders Orkest | HD Max Bruch | Violin Concerto No.1 Op.26 |

Kaarten kopen