zaterdag 28 januari-winnaar 2e prijs Lisztconcours Derek Wang

20:30 uur Tindalvilla

Zaterdag 28 januari 20:30 uur geeft pianist Derek Wang een solorecital in de Tindalvilla.
fotocredits Allard Willemse

Op het programma staan Chopin pianosonate opus 35, Beethoven pianosonate opus 111, na een pauze volgen Brahms Fantasie opus 116 en Liszt Variaties op de wals uit Gounod’s opera Faust.

Derek vervangt de Yukine Kuroki die als eerste prijs winnares gecontacteerd was maar extra concerten in Japan kreeg aangeboden, waarvoor de Tindalstichting graag de gemaakte afspraak op wilde schorten tot later datum.

Derek Wang behaalde een Bachelor en Master of Music diploma aan de beroemde Juilliard School of Music, waar hij behalve een Kovner Fellowship, de Peter Mennin en Joseph W. Polisi Commencement Prizes ontving.
Hij won de eerste prijs op de inaugurele New York International Liszt Competition in 2021, waarvoor hij een volledig Liszt-debuutrecital kreeg in Carnegie Hall.
In de zomer van 2022 onderscheidde Derek zich als artist in residence op het Aspen Music Festival and School in Colorado als “eerste klas collega in kamermuziek” ( Aspen Times) met de docenten van het festival en gastartiesten, waaronder violisten Alexander Kerr en Robert McDuffie.
Met laatstgenoemde trad hij vervolgens op Rome Chamber Music Festival in Italië. 

In september 2022 ontving hij de tweede prijs op het 12e Liszt Utrecht-concours. Zijn optreden in de laatste ronde met het Nederlands Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Christian Reif werd als ” spectaculair” door de Volkskrant omschreven. De prijs van het Utrechtse Lisztconcours omvat concertengagementen gedurende drie jaar. Derek wordt zowel geprezen vanwege zijn solistische en kamermuzikale kwaliteiten als vanwege zijn gave als communicator. 

Video’s opgenomen na het concours in Utrecht: All-Liszt recital, All-Schubert recital

We verwachten dat dit concert uitverkocht zal worden. Reserveringen gelden daarom in volgorde van abonnementen, overboekingen en contante aankoop, tot het maximum van 100 is bereikt.

Kaarten Losse kaarten €25,- inclusief consumpties kunt u reserveren door overmaken op rekening NL94ABNA 055.40.65.681 met vermelding van de concertdatum. 
Kaarten worden niet opgestuurd; de namen van de rekeninghouders staan op de reserveringslijst bij de ingang.  

Kaarten uitsluitend à contant: Bussumse Wijnkoperij Spiegelstraat 38C,  Bussum. 

Contactinfo@tindal.nl – Telefoon 035-6922947 en 06 400 112 45