zaterdag 24.9.2022 Laetitia Gerards (sopraan), Raoul Steffani (bariton) en Daan Boertien (piano)

Aanvang 20:30 Tindalvilla

Het 36e kamermuziekseizoen in de Tindalvilla wordt op 24 september om 20:30 uur geopend door drie Nederlandse toptalenten: Laetitia Gerards (sopraan), Raoul Steffani (bariton) en Daan Boertien (piano). 

In een muzikaal theatraal programma van 2x 45 minuten geven twee wispelturige geliefden hun kijk op de liefde. 

Uitgevoerd worden het ‘Italienisches Liederbuch’ Hugo Wolf (1860–1903) en duetten van Robert Schumann Er und Sie (Kerner) opus 78/2, Tanzlied (Rückert) opus 74/4 en Unterm Fenster (Burns) opus 34/3. 

Laetitia Gerards (1993) sopraan, begon op haar vijfde met cello spelen en werd op haar dertiende toegelaten tot de jong talent klas van het conservatorium in Tilburg.  Haar passie voor muziektheater en zingen leidde tot de keuze om zich na het winnen van de eerste prijs op het Junior Deutekom Concours en het Prinses Christina Concours in 2013, tot de keuze zich te specialiseren in klassieke zangkunst. 
In 2014 ontving zij de prestigieuze Jong Talentprijs van het Koninklijk Concertgebouw. Sindsdien treedt zij op met orkesten en ensembles zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Nederlands Kamerorkest, het Koninklijk Concertgebouw Kamerorkest, Amsterdam Sinfoniëtta en het Orkest van de Achttiende Eeuw.
In 2016 debuteerde Laetitia bij het Moscow Symphony Orchestra in de Grote Zaal van het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou. In datzelfde jaar werd ze uitgenodigd door de Stichting Nederland-Amerika en gaf ze optredens in Los Angeles, San Francisco, Calgary en Vancouver. In 2017 vertolkte met pianist Ramon van Engelenhoven Poulenc’s eenakter ‘La Voix Humaine’ in de serie ‘Jonge Nederlander’ van het Concertgebouw. In maart 2018 nodigde het Concertgebouw Laetitia uit voor hun TRACKS-serie, met een carte blanche om een ​​bijzonder programma te maken. In april 2019 debuteerde ze bij De Nederlandse Reisopera In maart 2022 vertolkte Laetitia voor de Nederlandse Reisopera de rol van Marenka in ‘De verkochte bruid’ van Smetana. Haar optredens werden in de Nederlandse pers hoog geprezen.

Raoul Steffani (1992) bariton, aan de conservatoria van  Tilburg en Amsterdam, waar hij summa cum laude afstudeerde, en aan de Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten in Wenen. 
Hij won de Elisabeth Evertsprijs 2016, de Dutch Classical Talent Publieksprijs 2018 én de Grachtenfestivalprijs 2018. Hij is actief als liedzanger en als vaste gast en ambassadeur van het Internationaal Lied Festival Zeist en geregeld te horen en te zien op radio en televisie. Hij gaf recitals onder meer in het Concertgebouw, de Elbphilharmonie Hamburg, de Megaron Concert Hall in Athene, Muziekgebouw aan het IJ, Muziekgebouw Eindhoven, Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht, Festival Música en Segura in Spanje, in Los Angeles, San Francisco, Parijs, München en Wenen. Hij werd recentelijk geprezen door het blad ‘Opernwelt’ om zijn “frisse en sensitieve interpretatie en intelligent theatrale distantie.” 
In het seizoen 2020/21 was Raoul lid van de Studio de L’Opéra National de Lyon. Recente hoogtepunten zijn zijn internationale operadebuut als Ramiro in L’heure espagnole in Lyon, een gestreamd concert van Bergs Vier Gesänge met Barbara Hannigan en de Camerata van het Koninklijk Concertgebouworkest in De Doelen, Brahms’ Ein deutsches Requiem voor de Nederlandse televisie, en diverse liedrecitals voor NPO Radio 4 en online streaming. 

Daan Boertien (1991) heeft zich als pianist gespecialiseerd in liedbegeleiding. Recentelijk trad hij op met internationaal gevierde zangers zoals Benjamin Appl, Roderick Williams en Thomas Oliemans. Zijn debuut album met bariton Michael Wilmering werd door de internationale pers lovend ontvangen.
Sinds 2020 is hij  verbonden aan de Nationale Opera Studio. In 2018 kreeg hij de publieksprijs van Dutch Classical Talent samen met bariton Raoul Steffani. In 2019 won hij de DAAD-prijs van de Deutscher Akademischer Austauschdienst en in 2020 de Berenbergprijs, bekroond met een prijswinnaarsconcert in de Elbphilharmonie in Hamburg. 

Kaarten € 25,- inclusief consumpties kunt u reserveren door overboeking op rekening NL94 ABNA 0554065681 t.n.v. Tindalstichting.
Vermeld de datum van het concert. Kaarten worden niet opgestuurd; ze liggen op naam gereed bij de entree. 

Kaarten a contant: Bussumse Wijnkoperij Spiegelstraat 38 C en Notariskantoor Doude van Troostwijk, Meerweg 17 te Bussum

Contact: info@tindal.nl Telefoon: 035-6922947 of 06 400 112 45