12 december ~ Rising Stars ~ Duo Ebano en Isabel Vaz

Aanvang 19:00 en 21:00 uur Tindalvilla

Duo Ebano is Marco Danesi clarinet en Paolo Gorini piano
Isabel Vaz cello

Ludwig van Beethoven Klarinet Trio in Bes groot opus 11
Johannes Brahms Sonate opus 120 in F klein nr.1 voor klarinet and piano en Klarinet Trio in A klein opus 114.

Marco Danesi studeerde af aan het Conservatorium Giuseppe Verdi in Milaan, waar hij studeerde bij Sergio Delmastro. In 2013 startte hij de Master of Music opleiding bij Charles Neidich op de Juilliard School in New York en in 2016 hij behaalde zijn Master diploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Marco treedt veelvuldig op in duo-, trio- en quintet vorm op prestigieuze locaties in Nederland. In 2016 richtte Marco, samen pianist Paolo Gerini, het Duo Ebano op dat meermaals de eerste prijs won op internationale concoursen en werd uitgenodigd om op te treden in Spiegelzaal Concertgebouw Amsterdam en Muziekgebouw Eindhoven. Ook werd het duo gehost in radioprogramma’s zoals Radio 4 en diverse programma’s van de AvroTros. In oktober 2018 werd Duo Ebano geselecteerd als een van de finalisten voor Dutch Classical Talent 2019/20. Meer recent, in januari 2019, Duo Ebano had zijn debuut in het New York Chamber Music Festival. Als lid van het Venturis Trio, kreeg Marco de tweede prijs in de Illzach internationale kamermuziekcompetitie.

Paolo Gorini studeerde cum laude af aan het conservatorium Luca Marenzio in Brescia. Hij heeft een masterdiploma in kamermuziek aan het Conservatorium Giuseppe Verdi in Milaan en een tweede masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn belangrijkste leraren waren Mario Boselli, Paolo Bordoni, Andrea Rebaudengo, Emanuela Piemonti, Frank Peters en Ralph Van Raat.  Als solist speelde hij Maderna’s Concerto per 2 pianoforti e strumenti met het LMC Ensemble tijdens Milano Musica 2015 Festival en Carter’s Dubbel concert in Orgelpark (Amsterdam) voor het Prix Annelie De Man festival 2018. Hij ontving onlangs de onderscheiding “Giulio e Giulio Bruno Togni” van Togni Cantoni Marca Stichting als ondersteuning van zijn muzikale activiteiten. Hij studeerde compositie bij Mauro Montalbetti en verschillende werken van zijn hand werden uitgevoerd tijdens het Festival Risonanze 2014 in Triëst en in 2016 in Milaan door Orchestra I Pomeriggi Musicali.

Isabel Vaz  woonde en studeerde in Lissabon tot 2007, het jaar dat ze naar Nederland verhuisde. Ze voltooide haar bachelor- en masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Dmitry Ferschtman. Tijdens haar studie deed ze twee uitwisselingssemesters, een in Praag (HAMU) en een in New York (Manhattan School of Music). Isabel volgde masterclasses bij cellisten als Gary Hoffman, Márcio Carneiro, Natalia Shakovskaya, Valter Despalj, Giovanni Sollima, Michel Strauss, Antonio Meneses. Ze onderscheidde zich in verschillende nationale en internationale concoursen, zowel solo- als kamermuziek, zoals de 1e prijs Prémio Jovens Músicos 2009 (met Quarteto Blanc), 3e prijs en publieksprijs in Concurso de Interpretação do Estoril 2012, 1e prijs in de Internationale Kamer Muziekwedstrijd Guido Papini 2013, prijs Jeunesse Musical Deutschland in Premio Borciani 2014, 3e prijs in de internationale kamermuziekwedstrijd Val Tidone 2014, Premio Discografico in de Salieri Zinetti kamermuziekwedstrijd 2015 en de 1e prijs in Concurso de Interpretação do Estoril 2016.

Reservering
Zo lang de coronamaatregelen gelden is vooraf reserveren verplicht. Het maximum per groep is 30. 
Vermeld tevens uw voorkeur w.b. de aanvangstijd 19:00 of 21:00 uur en de plaatsing van een enkele of meerdere stoelen naast elkaar.

Reserveren en kaartverkoop