Bestuur

Het Tindalbestuur: verschillende kwaliteiten, maar één ding hebben zij gemeen: de liefde voor kamermuziek. Verder bestaat het bestuur van onze Tindalstichting uit mensen die nogal van elkaar verschillen in werkzaamheden en achtergrond. Samen vormen zij een veelzijdig team van vrijwilligers dat veel inspiratie haalt uit de bruisende concertserie.

  • Hans Roelofsen, voorzitter en artistiek leider
  • Karel Mulder, secretaris
  • Erik Kracht, penningmeester
  • Pieter Schut, communicatie
  • Egbert Mulder, sponsorzaken
  • Pépé Gregoire, lid
  • Michiel Korthals, lid

Hans Roelofsen,
voorzitter en artistiek leider

Hans is een man met een passie voor schoonheid. Talent, durf en doorzettingsvermogen waren de onmisbare eigenschappen om zijn dromen waar te maken. Hij verwierf als
eerste de Nederlandse Muziekprijs in 1981, werd solobassist in een symfonieorkest en wereldwijd bekend als pionier en docent van de bas. Liefde op ’t eerste gezicht : zijn zingende eega, Reina Boelens en in 1986 de Tindalvilla.

Karel Mulder, secretaris

Karel studeerde bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij begon zijn loopbaan bij het Utrechts Symfonie Orkest (1973-1984) waar hij medeverantwoordelijk was voor het artistiek en zakelijk beleid. Voorts doceerde hij bedrijfseconomie en marketing bij de opleiding Cultuur en Beleid bij de Hogeschool Holland. In de jaren 1999 – 2007 was hij in Hongarije en Rusland eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling van een postdoctoraal curriculum Kunstmanagement, gericht op het cultureel ondernemerschap.

Erik Kracht, penningmeester

Erik is werkzaam als accountant bij Meeuwsen ten Hoopen in Bussum. Zijn bedrijf profileert zich in het energiezuinigste kantoor van
Nederland in de Watertoren in Bussum. En Meeuwsen ten Hoopen profileert zich óók als genereuze sponsor van de Tindalstichting.

Pieter Schut, bestuurslid

Pieter is journalist en was onder meer televisiemanager bij de NCRV. Tegenwoordig is hij eigenaar van Tadorna Media, ontwikkelaar en producent van multimediale projecten. In het Tindalbestuur verzorgt hij de communicatie, wat te zien is in onze nieuwe huisstijl, de vernieuwde website www.tindal.nl en in TindalTV, onze eigen plek op YouTube, waar beelden van Tindalconcerten terug te vinden zijn.

Egbert Mulder, bestuurslid

Egbert is CEO van de Golf Management Group, onder meer exploitant van Golfbaan Naarderbos. Hij vindt concerten in de Tindalvilla uniek vanwege de bijzondere lokatie en wil graag meewerken om de stichting crisisproof te maken. Helpt dus graag mee bij het zoeken naar nieuwe Sponsors en Vrienden van de Tindalstichting.

Pépé Grégoire, bestuurslid

Pépé is beeldhouwer en heeft zijn atelier gevestigd in Laren. Zijn beelden komt men in heel Nederland tegen. Het werk van Pépé is vertegenwoordigd in diverse museale collecties. Naast zijn bronzen beelden en PhotoSculptures, verkreeg Pépé portret- en monumentale opdrachten in binnen- en buitenland. Is tevens de ontwerper van de jaarlijks uit te reiken ‘John Kraaijkamp Musical Award’. Zijn affiniteit met beeldende kunst en muziek (speelt viool en piano) hebben geleid tot een recente opdracht voor de vormgeving van een reisopera.

Michiel Korthals, bestuurslid

Michiel is hoogleraar Toegepaste Filosofie, Wageningen Universiteit, en ziet de Tindal Stichting als een unieke plaats voor hele goede muziek in een mooie ruimte, die voor kamermuziek gemaakt ideaal is. In zijn dagelijks leven houdt hij zich verder bezig met filosofie van natuur, voeding, dieren en milieu. Smaak en muziek maken een goede maaltijd nog beter, denkt hij.