zaterdag 13 januari – rising stars: Charlotte Spruit en Angus Webster

aanvang 20:30 uur Tindalvilla

Programma Maurice Ravel (1875-1937) : Vioolsonate nr. 2 in G groot, M. 77
Leoš Janáček (1854-1928) : Vioolsonate in Gis klein, JW VII/7
Claude Debussy (1862-1918) : Vioolsonate in G groot, L. 140
Cesar Franck (1822-1890) : Vioolsonate in A groot, CFF 123; FWV 8

Uitvoerenden Charlotte Spruit viool & Angus Webster piano

Charlotte Spruit (2000) begon haar vioolstudie op 4-jarige leeftijd bij Coosje Wijzenbeek. Ze studeerde aan de Guildhall School of Music bij David Takeno, en bij Ying Xue aan de Royal Academy of Music. Momenteel voltooit ze haar masteropleiding aan de Royal Academy of Music bij Rachel Podger, Pavlo Beznosiuk en Ying Xue. Ze nam deel aan masterclasses bij o.a. Shunske Sato, Robert Levin en Liza Ferschtman.


In 2022 won zij zowel de eerste prijs als de publieksprijs en de Genuin Classics prijs bij het Leipzig International Johann Sebastian Bach Competition. Charlotte is ook prijswinnaar bij andere nationale en internationale concoursen, zoals het Kloster Schöntal International Violin Competition, Concours International Arthur Grumiaux en het Oskar Back Concours. In 2020 ontving Charlotte de Anton Kersjes Vioolprijs.In 2023 was zij prijswinnaar bij de Young Classical Artists Trust International Auditions in Wigmore Hall. 

Ze is een gepassioneerd kamermusicus en solist en heeft opgetreden in prominente zalen zoals het Concertgebouw, Wigmore Hall en de Elbphilharmonie. Ze heeft kamermuziekwerken uitgevoerd met gerenommeerde musici als Janine Jansen, Rachel Podger, Gidon Kremer, Tabea Zimmermann, Lawrence Power en Christian Tetzlaff. Als solist speelde Charlotte met vele orkesten, waaronder het Residentie Orkest Den Haag, het Radio Filharmonisch Orkest, het Pauliner Barockensemble en Ensemble Esperanza. Zij wordt regelmatig uitgenodigd om deel te nemen aan festivals, zoals het Chamber Music Connects the World festival van de Kronberg Academy, het Internationaal Kamermuziek festival Utrecht en het Mendelssohn on Mull Festival waar ze optrad met het Doric String Quartet. Ze heeft samengewerkt met kunstenaar Jérémie Queyras en creëerde voorstellingen waarin ze schilderkunst en muziek combineerde. Samen wonnen ze de eerste prijs op het Goodmesh Concours in 2022.

Angus Webster (1999) bracht zijn jeugd door in Cornwall en begon op zesjarige leeftijd met pianolessen. Op negenjarige leeftijd mocht hij een klassiek muziekprogramma live op Radio Cornwall presenteren. Drie jaar later maakte hij zijn debuut als dirigent bij het Cornwall Youth Orchestra. Na het winnen van prijzen op de Jorma Panula Internationale Dirigenten Competitie 2018 in Finland vervolgde hij zijn studie aan het Colburn Conservatory in Los Angeles bij Esa-Pekka Salonen. Vervolgens werd hij chef-dirigent van het Cornwall Youth Orchestra en waarmee hij optrad in o.a. de Birmingham Symphony Hall en de Royal Albert Hall in Londen. Hij studeerde vervolgens piano, altviool en directie aan het Royal Birmingham Conservatoire en aan de Hochschule für Musik Basel en volgde masterclasses bij Ferenc Rados, Rita Wagner, Dénes Várjon en Steven Isserlis tijdens de International Musicians Seminars in Prussia Cove.

Geprezen om zijn inspirerende muzikaliteit opende Webster het seizoen 2023/24 als dirigent van het Ulster Orchestra voor twee BBC Radio 3-concerten. Na zijn debuut in Nagoya en Osaka werd hij uitgenodigd door het Tokyo Symphony Orchestra. Hoogtepunten uit de afgelopen seizoenen waren zijn debuut bij het Philharmonia Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, City of Birmingham Symphony Orchestra, BBC National Orchestra of Wales, Bruckner Orchestra Linz, Osaka Philharmonic, Nagoya Philharmonic en Polish National Radio Symphony Orchestra.
Webster werkte ook bij de muziekstaf van het Glyndebourne Festival bij producties van Mozart’s ‘Così fan tutte’ met The Orchestra of the Age of Enlightenment in 2021 en Britten’s ‘A Midsummer Night’s Dream’ met het Londens Filharmonisch Orkest in 2023.

Angus is ook een gepassioneerd kamermusicus en werkt als pianist graag samen met vele uitstekende jonge muzikanten van over de hele wereld. In het voorjaar van 2024 verschijnt zijn debuutopname van Franse sonates met violiste Irène Duval.

Kaartverkoop