zaterdag 25 maart – Gabriel Bianco meestergitarist

Aanvang 20:30 uur Tindalvilla

Zaterdag 25 maart treedt Gabriel Bianco op in de Tindalvilla.

Deze meestergitarist is net als zijn voormalige docent Judicaël Perroy – die al meermaals in de Tindalvilla te gast was – ook winnaar van het grote internationale gitaarconcours van de VS. Op het programma staan werken van Johann Sebastian Bach, Fernando Sor en Jules Matton. 

Gabriel Bianco (1988) studeerde summa cum laude af in gitaar en kamermuziek aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris. Hij is winnaar van prestigieuze internationale concoursen, zoals de Koblenz International Guitar Competition, (2007) en de Guitar Foundation of America’s International Guitar Competition (San Francisco, 2008). Gabriel heeft in meer dan veertig landen opgetreden, met concerten op beroemde festivals en in gerenommeerde concertzalen. Hij geeft solorecitals met een repertoire van barok tot hedendaags, met de nadruk op de romantische periode en Spaanse muziek. Veel componisten hebben nieuw werk aan hem opgedragen. Hij heeft inmiddels twee soloalbums op zijn naam staan: Laureate Guitar Series en Capricci.

Gabriel begon op 5-jarige leeftijd gitaar te spelen met zijn vader. Hij ging in 1997 naar het Conservatoire de Paris. Op 12-jarige leeftijd trad hij op in het programma “Musiciens en herbe”. Op 15-jarige leeftijd gaf hij in 2003 zijn eerste recital.In 2005 nam hij ook deel in de uitvoering van van hedendaagse werken (Alma Sola).  Op 2 juni 2008 ontving hij cum laude de eerste prijs van de het Parijse conservatorium CNSMDP.In augustus 2008 nam hij een cd op voor Naxos Records en het jaar daarop toerde hij door Amerika. In 2012 richtte hij samen met Benjamin Valette, Pierre Lelievre en Arkaitz Chambionnet het klassieke gitaarkwartet Éclisses op dat het jaar daarop de eerste prijs van de FNAPEC won.

Wedstrijdprijzen
Gabriel nam deel aan tien internationale concoursen en won 7 eerste prijzen en 3 tweede prijzen: 1e prijzen van het Internationaal gitaarconcours van Sernancelhe, Portugal, 2005,  Île de Ré, Frankrijk, 2006, Wenen (Forum Gitarre Wien) 200, van Tichy (Śląska Jesień Gitarowa , Polen; 2006,van Koblence (Koblenz gitaarfestival ), Duitsland, 2007, Robert-Jean Vidal gitaarwedstrijd, Barbezieux-Saint-Hilaire, Frankrijk, 2007, van de GFA (Guitar Foundation of America), VS, 2008

Als solist trad hij op met verschillende orkesten, zoals het Staatsorchester Rheinische Philharmonie Koblenz (Duitsland), het AUKO Kamerorkest (Polen), het Philharmonisch Orkest van Lipetsk (Rusland), en het Roemeens Radio-orkest. Daarnaast is hij actief als kamermusicus. Hij is mede-oprichter van het Eclisses Guitar Quartet, dat in 2013 het FNAPEC Kamermuziekconcours won en laureaat was van de Banque Populaire Foundation. Het kwartet heeft inmiddels drie cd’s uitgebracht. Ook werkt Gabriel samen met andere instrumentalisten en zangers. Zo bracht hij met hoboïst Michaela Hrabankova de cd Divertissement uit. Sinds 2011 geeft hij les aan het Conservatoire Maurice Ravel in Parijs en sinds september 2018 is hij docent aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Beluister Gabriel Bianco op YouTubes
Opname augustus 2011 Introductie en Caprice van Gulio Regondi (1822-18720 in het Pablo Casals Festival
Antonio José (1902-1936 geëxecuteerd door de Spaanse Falangisten net als Garcia Lorca) Sonate 
Opname live tijdens het Sinaia Festival 2016 

Kaarten €25,- plaatsen zijn gereserveerd na overboeking op bankrekening NL94ABNA 055.40.65.681 t.n.v. de Tindalstichting, graag met uw vermelding van de concertdatum. Er is geen automatisch bevestigingssysteem en kaarten worden niet opgestuurd. De namen van de rekeninghouders worden bij de ingang afgevinkt.

Kaarten uitsluitend à contant  bij: De Bussumse Wijnkoperij Spiegelstraat 38C.

Contact info@tindal.nl  Tel. 035-6922947 en 06 400 112 45