Tindalvilla weer bekroond met grote toren

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft besloten een bijdrage toe te kennen van maximaal 10.000 euro voor het restauratieproject van de grote toren van de Tindalvilla – een rijksmonument – in Bussum. Er wordt een startbijdrage van vijf mille toegekend en dit bedrag zal worden verdubbeld zodra de Vrienden van de Tindalstichting door crowdfunding en fondsenwerving €10.000 euro bij elkaar krijgt. De stand per 21-4 is €4275,- Maandag 21 juni is de einddatum van de publieke wervingsactie.

De Tindalstichting heeft de ANBI status (algemeen nut beogende instelling) waardoor giften fiscaal met een multiplier van 125 procent aftrekbaar zijn. U kunt een voor 125% fiscaal aftrekbare bijdrage doen op bankrekening NL72ABNA 040.71.23.008 van de Vrienden van de Tindalstichting te Bussum onder vermelding Gift Tindal Toren. 

De adviseurs van het cultuurfonds zijn ‘overtuigd van de kwaliteit van de betrokkenen bij de herstelwerkzaamheden van dit bijzondere cultuurhistorische waardevolle pand’. Het herstel van de daktoren wordt van harte toegejuicht en er is volop waardering voor de jarenlange inzet voor het behoud van deze karakteristieke villa aan de Nieuwe ‘s-Gravelandseweg 21 in Bussum en het culturele gebruik door de stichting. 

De kleine toren staat er sinds januari 2020 op en de grote toren sinds 13 april 2021. Nu moet nog in stijl een vier meter hoge trap worden gemaakt en de binnenkant van de toren en de vloer afgewerkt door de restauratiedeskundige Rob de Jong. Roelofsen: “Het beeld vanuit de straat is nu nog mooier, nu de villa weer bekroond is met de beide torentjes.” 

Op zondag 27 juni om 15.00 uur komen zeven koperblazers van het NedPho naar Bussum voor de publieke presentatie, waarbij eerst drie trompettisten ‘hoog van de toren zullen blazen’ om vervolgens met het septet een zomerconcert in de tuin achter de villa te geven. De kamermuziekavonden in de Tindalvilla en openluchtconcerten en muziektheatervoorstellingen in de tuin achter de villa zijn een begrip geworden in de regio en ver daarbuiten. Sinds de oprichting van de Tindalstichting zijn meer dan 350 evenementen georganiseerd. In de villa wordt kamermuziek, geschreven voor de intieme privé-sfeer en niet voor grote concertzalen, kerkgebouwen en raadhuizen, in de letterlijke betekenis van het woord beleefd.

Formulieren voor een eenmalige gift kunt u krijgen van penningmeester mr. Erik Kracht. E-mail: erik.kracht@ziggo.nl Mobiel: 06 22 02 45 75 Contact: info@tindal.nl