Restauratieplannen

Corona is het Italiaanse woord voor kroon, in combinatie met een virus betekent het alleen maar narigheid. Voor musici zonder een vaste aanstelling aan een conservatorium of in een orkest betekent het annuleren van optredens vanwege ‘force majeure’ geen inkomen. Het uitblijven van inkomsten treft alle culturele instellingen. 

Het mooie voorjaarsweer gebruiken we nu voor groot onderhoud, waardoor een viertal ZZPers niet naar een gemeenteloket hoeft te gaan. De bekroning van de villa met de torentjes levert ook werkgelegenheid op en een lust voor het oog, voor passanten. Konden we in december /januari de kleine toren, met steun van de stichting Vrienden reconstrueren, nu staan we voor de uitdaging de grote te herbouwen. De plannen dateren van 2005. 

De Tindalvilla (anno 1901) werd in 2011 verkozen als mooiste gebouw van Bussum en behalve het presenteren van kamermuziek in de oorspronkelijke sfeer, valt ook herstel van dit rijksmonument in oude luister, in de categorie ‘behoud van cultureel erfgoed’. De eeuwige schoonheid van ongerepte natuur en de kunsten kan ons inspireren. Daarom waren de ‘follies’ (dwaasheden), de torentjes en de ornamenten zonder praktisch nut, achteraf bezien zo gek nog niet. Ook in moeilijke tijden is het goed om inspirerende vergezichten te scheppen.

We houden u op de hoogte wanneer we u weer voor een zomerconcert kunnen ontvangen.