De muzikale dagboeken van Sergei Prokofiev

Zaterdag 15 februari presenteren de fameuze fluitiste Abbie de Quant, de pianist Maarten den Hengst en voordrachtkunstenaar Carel Alphenaar een programma rond Sergei Prokofiev (1891-1953).

Diens muziek wordt afgewisseld met de voordracht van fragmenten uit zijn dagboeken, die een verrassend beeld opleveren van van zijn denk- en gevoelswereld tijdens de Russische Revolutie. Zo schreef hij in 1917: “Op veel hoofdstraten van de stad werd geschoten, maar op het conservatorium was men vooral bezig met muzikale repetities en vergat men de stad snel. Ik meen dat de omwenteling schitterend verloopt.” Niets kon kennelijk Prokofiev’s concentratie op zijn muzikale loopbaan verstoren; zo deed hij verslag van een tournee door Nederland, waarbij hij het dure Amstel Hotel (17 gulden per nacht) verruilde voor een goedkoper pension, op aanraden van dirigent Pierre Monteux. 

Naast werk van Prokofiev klinkt ook een fluitsonate van de non- conformistische Russische componist  Edison Denisov (1929-1996). 

Meer informatie over de uitvoerenden vindt u op de programma-pagina

Kaarten kopen