Solo-recital Derek Wang op zaterdag 28 januari om 20:30 uur in de Tindalvilla

Zaterdag 28 januari 20:30 uur geeft pianist Derek Wang een piano-solorecital in de Tindalvilla.

Op het programma: Chopin sonate opus 35, Beethoven sonate opus 111, Brahms Fantasie opus 116, Liszt Variaties op de Wals uit Gounod’s opera Faust.

foto: Allard Willemse

Derek vervangt de Yukine Kuroki, die ons als eerste prijswinnares toebedeeld was, maar zij kreeg extra concerten in Japan aangeboden, waarvoor de Tindalstichting graag bereid was de gemaakte afspraak op te schorten tot later datum. 

Derek Wang behaalde een Bachelor en Master of Music aan de befaamde Juilliard School, kreeg een ‘fellowship’ voor verdere studie, won een tweetal ‘prijzen op naam’ en vervolgens zijn eerste internationale prijs van de New York International Liszt Competition in 2021, waarna hij zijn debuutrecital in de Carnegie Hall mocht geven.

In de zomer van 2022 was Derek ‘artist in residence’ aan de ‘Aspen Music Festival and School’ in Colorado, waar hij o.a. optrad met de violist Robert McDuffie en vervolgens met hem in het Kamermuziekfestival van Rome. In september 2022 behaalde hij de tweede prijs op het 12e Internationale Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. Zijn optreden in de laatste ronde met het Radio Filharmonisch Orkest werd “spectaculair” genoemd door de recensent van de Volkskrant.

De organisatie van het Utrechtse Lisztconcours begeleidt de winnaars gedurende drie jaar en heeft tevoren een aantal optredens vastgelegd. Sinds 2005 krijgen de musici in de Tindalvilla de mogelijkheid om in de intieme sfeer, waarvoor de kamermuziek werd geschreven, voor een geconcentreerd luisterend publiek te spelen.


We verwachten dat dit concert uitverkocht zal worden.
 Reserveringen gelden daarom in volgorde van abonnementen, overboekingen en contante aankoop, tot het maximum van 100 is bereikt.

Kaarten €25,- zijn definitief gereserveerd na uw overboeking op bankrekening NL94ABNA 055.40.65.681 met uw vermelding van de concertdatum.  

Er is geen automatisch bevestigingssysteem en kaarten worden niet opgestuurd; de namen van de rekeninghouders worden bij de ingang afgevinkt.

Kaarten zijn tevens in een beperkt aantal en uitsluitend à contant te krijgen bij: De Bussumse Wijnkoperij Spiegelstraat 38C.

Contact info@tindal.nl  Tel. 035-6922947 en 06 400 112 45 
U bent weer van harte welkom